Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Organizační struktura CK 1.


Organizační struktura CK 1.


Organizační struktura velmi úzce navazuje na velikost CK a velikost odpovídá rozsahu činnosti kanceláře – jestli je to samostatná nezávislá provozní jednotka nebo jen pobočka. U malých CK dochází ke kumulaci činností. S rozvojem internetu a nových rezervačních technologií ustupuje trochu lidský faktor do pozadí.

Dokonce jsou připraveny rezervační programy pro CK a jsou prezentovány na významných veletrzích. Dnes navigační vyhledávací programy člověku přímo doporučí rezervaci v místě pobytu, dnes se připravuje proces nabízení nejprve rezervace přes cestovní kanceláře.

Co se týká vnitřní organizace CK ta je řízena organizačním řádem. V organizačním řádu by pracovníci měli znát hlavní pravidla a zásady dané CK event. CA. Samozřejmě by měli znát členění a také kdo za co odpovídá. Každý pracovník CK by měl být seznámen a měla by mu být určena jeho pracovní náplň event. u větších CK by měl být zařazen do sekce ve které je povinen pracovat (např. úsek domácího CR).

Někdy se stává u menších CK, že v sezóně pracují i ti kteří se zabývají ekonomikou či jinými záležitostmi nesouvisejícími s CR. Často se v CK podceňují mladší pracovníci – nedává se jim taková možnost, aby předvedli své schopnosti. Motivace pracovníků je velmi důležitá = incentiva (incentivní pobídkové zájezdy).

Žádné komentáře:

Okomentovat