Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).
Světová gastronomie
Světová gastronomie
- spojeno s PCR a poznáním kultury navštíveného státu
- klient by měl zkusit národní kuchyni
- základ = francouzská – jemnost, pestrost stolování, způsob stolování
- odráží společensko-ekonomický vývoj dané země
- mnoho směrů a názorů na zdravou výživu – makrobiotika, vegetariánství
- lidé se zdravotními problémy – např. bezlepková dieta
vegetariánství - způsob života
- celková péče o zdraví, pohyb, abstinentce
- 2 skupiny:
1. přirozené – tradice národů (Afrika)
2. záměrné – uvědoměle odmítají maso (etické, zdravotní důvody, móda)
- formy:
vegani – pouze strava rostlinného původu
vitariáni – pouze syrová strava
laktovegetariáni – rostlinné potraviny + mléko a mléčné produkty
semivegetariáni – rostlinné potraviny + ryby + drůbež
makrobiotika - filozofie staročínských vesmírných sil JIN-JANG
- udržet rovnováhu
- obilí, přírodní produkty vyrobené doma (natural)
dělené stravy - kořínková => pozor na narušení metabolismu
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat