Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Diagnostika arytmií

Diagnostika arytmií
základnom vyš. Je fyzikálne a Elektrokardiografické vyšet.Elektrokardiograficky ide arytmiu potvrdiť a navyše aj zistiť o aký typ jde.K zachytenie arytmií počas 24 hod slúži tzv Holterovo monitorovania

2) Akútna syndróm AP-angina pectoris
-najobvyklejšej forma ICHS, ktorá sa klinicky prejavuje stenokardií .= Náhla vnikol bolesť na prsiach charakteristického rázu, lokalizácia aj trvání.je spôsobená nedostatočným prívodom krvi do myokardu.Vyvolávajícím činiteľom stenokardie býva fyzická námaha alebo psychickej záťaže.
Akútny infarkt myokardu
-závažné onem.Je spôsobený ischemickou nekrózou určitého okrsku srdcového svalu.Podkladem patologickej-anatomických zmien je ateroskleróza koronárnych tepien a uzáver niektoré vetvy koronárnej tepny trombem.Nekróza sa hojí jizvou.Pokud postihuje celú hrúbku srd.svalu ide o transmurální IM-takmer vždy zanecháva miestne poruchu kontrakcií postihnutých časti
Netransmurální infarkt sa hojí aj jazvou, ale bez funkčných následků.Většina infarktov postihuje svalovinu ľavej srdcovej komory.
Náhla smrť
-znamená smrť bez predchádzajúcich príznakov alebo do jednej hodiny od okamihu, keď sa objavili prvé symptomy.Asi 70% náhlych smrťou je spôsobené ICHS.Proto náhlu smrť počítame medzi akútnej formy ICHS.Nejčastější je fibrilácia komôr, srdcová zástava (= asystolie)

KARDIÁLNÍ insuficiencia
-stav keď srdce nie je schopné udržať KO na takej úrovni, ktorá je potrebná pre zabezpečenie vitálny potreby 02, životne důl.org .. Vlastné příč.je ned.výkonnost srd.svalu.Poněvadž je výrazný rozdiel medzi klin.příznaky zlyhania ľavého srdca a pravého srdce.rozdělujeme si insuf.didakticky ako by šlo o oddelené chor.stavy, ktoré sa týkajú len 1/2svalu srdca.

Žádné komentáře:

Okomentovat