Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

BAZÉNY

BAZÉNY
Pořizovací náklady se pohybují v řádu milionových cen. Například rekonstrukce bazénu 12x6 m se pohybuje kolem 3 miliónů Kč. Veškerá instalace v bazénech i pro hydromašážní systémy musí být připojena podle bezepčnostních předpisů. Bývají většinou obdélníkové či nepravidelného půdorysu v šířce 12,6 – 21m a o délce 20-25-50m. Hladina vody musí být taková, aby vyhovovala všem kategoriím, tedy i neplavcům. Kvalita vody musí být zabezepčena pomocí recirkulační stanice. Doporučuje se teplota 24 – 26 °C, může být i vyšší. Při vstupu do bazénu se doporučuje postavit brouzdaliště a v jeho blízkosti sprchy na omytí po koupeli a ochlazení před vstupem do bazénu. Do těsné blízkosti můžeme umístit i různé malé bazény, např. vířivé nebo s protiproudem, vlnami či masáží. Pro dezinfekci vody je používají chemické prostředky. Používá se chlór a jeho sloučeniny.

SQUASH
Je to raketový sport v uzavřeném prostoru s využitím stěn pro hru.

RICOCHET
Je to nový dynamický raketový sport. Vznikl v Kanadě a název pochází z amerického výrazu ricochet – odrez, odskok. Je podobný se squashem, provozuje se na kurtu a ke hře je potřeba raketa a míček. Ricochetový kurt má jiné rozměry než squashový a při hře se může hřát i o strop.

SPINNING
Jedná se o energeticky účinné skupinové cvičení na stacionárních kolech, které spojuje hudbu, motivaci a představivost do jeddnoho celku s přesně dávkovaným tréninkem.
Spinner = tréninkové kolo.

Žádné komentáře:

Okomentovat