Gastronomické pořadí nápojů:
o aperitivy (např. vermuty – bílé, růžové a červené)
o míšené nápoje
o vína (bílá, růžová, červená, tuzemská a zahraniční)
o šumivá vína a sekty (bílá, růžová a červená, suchá, polosuchá a sladká)
o dezertní vína (Tokaj, Sherry, Portské)
o likéry, koňaky a destiláty
o nealkoholické nápoje (minerálky, limonády, ovocné šťávy a džusy, zeleninové šťávy)
o piva (čepovaná, lahvová a v plechovce, světlá, řezaná, tmavá a nealkoholická)
o teplé nápoje (káva, čaj, alkoholické, nealkoholické)
Nápojové lístky se většinou sestavují na delší období a jednotlivé názvy musí být uvedeny přesně s množstvím a cenou. Mohou být samostatné nebo součástí jídelních lístků, kde se uvádějí zpravidla na konci. V některých provozovnách mají stojánkovou podobu a jsou umístěny na barovém pultě a na každém stole.
Žádné komentáře:
Okomentovat