Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Menu

Menu
- je to zvláštní druh nabídkového lístku, který se sestavuje k určité příležitosti
- pevná sestava pokrmů a nápojů, která má odpovídat určitému segmentu zákazníků
- sestavuje se podle počtu osob a jejich složení, době podávání (roční období, denní doba),
požadavků hostitele, příležitost konání a potřeb provozu
- musí být pestré, nápadité a originální
- mělo by obsahovat moderní a biologicky hodnotné pokrmy, čerstvé ovoce a zeleninu
- dělí se na:

o Restaurační – součást denní nabídky
o Slavnostní – sestavuje se na základě objednávky (jednorázová akce – oslava, hostina, banket, raut…) - obsahuje 5 a více chodů

- gastronomické pořadí pokrmů a nápojů:
o aperitiv
o bílé víno, voda
o studený předkrm
o polévka
o dolít bílé víno a vodu
o teplý předkrm (mezichod)
o červené víno, voda
o hlavní chod (se dvěma přílohami)
o dolít červené víno a vodu
o dezert
o káva
o digestiv

Žádné komentáře:

Okomentovat