Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Provozovnu stravovacích služeb lze rozčlenit

Provozovnu stravovacích služeb lze rozčlenit např. na část:
• skladovací (veškeré sklady)
• výrobní (hrubé a čisté přípravny, kuchyně)
• odbytovou (prostory pro hosty)
• pomocný provoz (umývárny, kanceláře, sanitární zařízení pro personál)
• provozně technické příslušenství (strojovna, kotelna apod.)

Jiným zařízením stravovacích služeb jsou:
• stánky, které se zřizují jako zařízení tvořené zpravidla jedním prostorem určené pro dlouhodobé nebo sezónní provozování občerstvení nebo pro přechodné krátkodobé provozování občerstvení při jednorázových, časově omezených akcích
• mobilní (pojízdná) zařízení – různé typy dopravních prostředků určených pro provozování občerstvení

Zařízení, která se zřizují jako automaty, pulty a vozíky kombinované s výrobním strojem nebo zařízením pro výrobu pokrmů případně jejich ohřev (např. výrobník zmrzliny, nápojů, fritéza) nebo pulty a vozíky zajišťující jednoduchou přípravu a podávání pokrmů (ohřev) nebo skladování a podávání nebalených

Žádné komentáře:

Okomentovat