STRAVOVACÍ ÚSEK
- má za úkol poskytnutí stravovacích služeb především hotelovým hostům, snídaně, obědy, večeře, rauty, stravování skupin, coffe-breaky, room service
1. odbytová část – střediska – restaurace, kavárna, lobby-bar, vinárna
2. výrobní část – kuchyně, přípravny, příruční sklady
Pracovní pozice: F & B manager – jeho nadřízeným je ředitel hotelu, šéfkuchař, asistent šéfkuchaře, kuchaři, kuchyňská hospodyně (umývárny nádobí, zajišťování pořádku na těchto pracovištích, čistící prostředky, má na starost pomocné síly, čisté prádlo), vedoucí odbytového střediska, vrchní a řádový personál obsluhy, cenový kalkulant – kalkulace jídel a nápojů, společenských akcí, rautů, někdy sem spadá i oblast skladování a zásobování
TECHNICKÝ ÚSEK
- má za úkol zajistit bezporuchový chod hotelu, nachází se v zázemí hotelu, není na očích hostům, kvalitní personál – vedoucí, údržbáři – instalatér, elektrikář
ZÁSOBOVÁNÍ A SKLADOVÁNÍ
- má zajistit bezproblémové a plynulé zásobování, zajišťuje se na základě smluvních dodavatelských vztahů – každodenní, 2x týdně nebo také 1x za 14 dní.
Zásobování musí fungovat na základě dokladů, zboží uskladnit do příslušných skladů správně zvolenou metodou
Pracovní pozice: vedoucí zásobování, skladníci – jsou přímo podřízeni F& B managerovi
POMOCNÉ PROVOZY
- dnes nejčastěji zajišťuje outsourcing = hotelová prádelna, zahradnictví, ochranka hotelu, správce počítačové sítě, ubytovna pro zaměstnance
Žádné komentáře:
Okomentovat