Nezbytnou VYUŽÍVÁNÍ KONVENIENCÍ je:
mít výrobní a skladovací zázemí
mít technické vybavení a dostatečné množství potřebného inventáře - vozidla s chlazením, zařízení na přepravu a výdej jídel (termoporty, schafingy, přepravní regály), stoly uzpůsobené přepravě, zařízení pro přehledné uložení inventáře a chránící inventář (kufry na příbory, dělené přepravky na sklo)
V současné době je možné využít služeb firem, které se zabývají půjčováním inventáře. Půjčovné je však finančně nákladné, proto by měla firma mít základní vybavení inventářem.
Písemné zpracování celé akce je nejen běžné, ale i nezbytné a zpravidla zahrnuje:
základní údaje: klient, druh akce, místo a datum konání, čas a počet osob
gastronomické a ostatní služby (menu), požadavky klienta
požadavky na inventář - soupis inventáře
komando pro výrobu - menu, počty jídel, čas expedice
zahájení a ukončení přípravných prací, nástupy pracovníků, oblečení
vlastní akce - zahájení a ukončení, způsob servisu, program
doprava - čas dovozu inventáře, pokrmů a nápojů
personální zajištění - vlastní pracovníci a externisté
zodpovědné osoby
Za zdárný průběh každé akce zpravidla zodpovídá garant akce tj. určená osoba,na kterou se také v případě potřeby může klient kdykoliv obrátit.
Velký důraz musí být kladen také na kvalitu poskytovaných služeb, ale i na pestrost nabídky, variabilitu a způsob jednání s klientem.
Žádné komentáře:
Okomentovat