Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Nezbytnou VYUŽÍVÁNÍ KONVENIENCÍ je:

Nezbytnou VYUŽÍVÁNÍ KONVENIENCÍ je:
 mít výrobní a skladovací zázemí
 mít technické vybavení a dostatečné množství potřebného inventáře - vozidla s chlazením, zařízení na přepravu a výdej jídel (termoporty, schafingy, přepravní regály), stoly uzpůsobené přepravě, zařízení pro přehledné uložení inventáře a chránící inventář (kufry na příbory, dělené přepravky na sklo)

V současné době je možné využít služeb firem, které se zabývají půjčováním inventáře. Půjčovné je však finančně nákladné, proto by měla firma mít základní vybavení inventářem.

Písemné zpracování celé akce je nejen běžné, ale i nezbytné a zpravidla zahrnuje:
 základní údaje: klient, druh akce, místo a datum konání, čas a počet osob
 gastronomické a ostatní služby (menu), požadavky klienta
 požadavky na inventář - soupis inventáře
 komando pro výrobu - menu, počty jídel, čas expedice
 zahájení a ukončení přípravných prací, nástupy pracovníků, oblečení
 vlastní akce - zahájení a ukončení, způsob servisu, program
 doprava - čas dovozu inventáře, pokrmů a nápojů
 personální zajištění - vlastní pracovníci a externisté
 zodpovědné osoby

Za zdárný průběh každé akce zpravidla zodpovídá garant akce tj. určená osoba,na kterou se také v případě potřeby může klient kdykoliv obrátit.

Velký důraz musí být kladen také na kvalitu poskytovaných služeb, ale i na pestrost nabídky, variabilitu a způsob jednání s klientem.

Žádné komentáře:

Okomentovat