Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Kontrolní orgány v gastronomii

Kontrolní orgány v gastronomii:

Česká obchodní inspekce (ČOI)
- dodržování podmínek stanovených k zabezpečení jakosti zboží nebo výrobků včetně zdravotní nezávadnosti, podmínek pro skladování a dopravu a požadavků na osobní hygienu a hygienickou nezávadnost provozu
- zjištění, zda zboží je prováděno v míře, v množství, v hmotnosti nebo v jakosti požadovaných nebo stanovených obecně závazným právním předpisem, technickou normou nebo jiných závazným způsobem
- zjištění, zda zboží, služby nebo jiné činnosti jsou účtovány v souladu s cenami, se kterými byl spotřebitel seznámen
- zjištění, zda se při prodeji zboží používají ověřená měřidla, pokud ověření podléhají, nebo zda používaná měřidla odpovídající zvláštním právním předpisům, technickým normám, jiným technickým předpisům, popřípadě schválenému typu
- dodržování dohodnutých nebo stanovených podmínek a kvality poskytovaných služeb
- dodržování ostatních podmínek stanovených zvláštními právními předpisy nebo jinými závaznými opatřeními pro provozování nebo poskytování činností, které je ČOI oprávněna kontrolovat
- zda nedochází ke klamání spotřebitele a zda výrobky uváděné na trh jsou bezpečné

o Státní zdravotní dozor vykonávají Krajské hygienické stanice (KHS)
o Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI)
o Orgány veterinární správy – Státní veterinární práva (SVS ČR)
o Policie České republiky
o Státní požární dozor
o Český úřad bezpečnosti práce a inspektoráty bezpečnosti práce
o Živnostenské úřady
o Finanční orgány
o Metrologické orgány
o Česká národní banka
o Zdravotní pojišťovny
o Okresní správa sociálního zabezpečení

Žádné komentáře:

Okomentovat