ORGÁNY A ORGANIZACE ŘÍDÍCÍ HOTELOVÝ PRŮMYSL
Organizování
Důležité pro dosažení stanovených cílů, úspěšné fungování hotelového průmyslu. Vychází z jednotlivých cílů a strategií.
Orgány ČR
Moc zákonnou má Parlament a Senát ČR. Moc výkonnou mají jednotlivá ministerstva.
Profesní sdružení a asociace
Cílem sdružení (dobrovolné členství) je informovat, prosazovat zájmy členů (lobbing - ve vztahu k vnějším orgánům), výměna zkušeností, vytvářet obecné předpisy, poskytovat poradenskou činnost, provádět analýzy, organizovat školení a semináře.
1. SDRUŽENÍ
• AHR ČR (Asociace hotelů a restaurací ČR) - 25.10.2006 vznik sdružení, spojení NFHR ČR (Národní federace hotelů a restaurací ČR) a HO.RE.KA. ČR (Hotely, restaurace, kavárny ČR), hlavní důvody a cíle sdružení:
propagovat společné cíle a zájmy státní správě, legislativcům, v zahraničí
lepší vyjednávání, efektivnost
členské výhody
společné marketingové aktivity, vzdělávací aktivity
podpora kvality
• UNIHOST (Sdružení podnikatelů v pohostinství, stravovacích a ubytovacích službách)
• SPOLHOST (Společenství podnikatelů v pohostinství a cestovním ruchu)
• SOCR ČR (Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR)
2. ASOCIACE
• AKC ČR (Asociace kuchařů a cukrářů ČR)
• CBA (Česká barmanská asociace)
• ASCIS ČR (Asociace číšníků ČR)
• AS ČR (Asociace someliérů ČR)
• ASPOS (Asociace společného stravování)
Žádné komentáře:
Okomentovat