Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

ORGÁNY A ORGANIZACE ŘÍDÍCÍ HOTELOVÝ PRŮMYSL

ORGÁNY A ORGANIZACE ŘÍDÍCÍ HOTELOVÝ PRŮMYSL

Organizování
Důležité pro dosažení stanovených cílů, úspěšné fungování hotelového průmyslu. Vychází z jednotlivých cílů a strategií.

Orgány ČR
Moc zákonnou má Parlament a Senát ČR. Moc výkonnou mají jednotlivá ministerstva.

Profesní sdružení a asociace
Cílem sdružení (dobrovolné členství) je informovat, prosazovat zájmy členů (lobbing - ve vztahu k vnějším orgánům), výměna zkušeností, vytvářet obecné předpisy, poskytovat poradenskou činnost, provádět analýzy, organizovat školení a semináře.

1. SDRUŽENÍ
• AHR ČR (Asociace hotelů a restaurací ČR) - 25.10.2006 vznik sdružení, spojení NFHR ČR (Národní federace hotelů a restaurací ČR) a HO.RE.KA. ČR (Hotely, restaurace, kavárny ČR), hlavní důvody a cíle sdružení:
 propagovat společné cíle a zájmy státní správě, legislativcům, v zahraničí
 lepší vyjednávání, efektivnost
 členské výhody
 společné marketingové aktivity, vzdělávací aktivity
 podpora kvality

• UNIHOST (Sdružení podnikatelů v pohostinství, stravovacích a ubytovacích službách)
• SPOLHOST (Společenství podnikatelů v pohostinství a cestovním ruchu)
• SOCR ČR (Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR)

2. ASOCIACE
• AKC ČR (Asociace kuchařů a cukrářů ČR)
• CBA (Česká barmanská asociace)
• ASCIS ČR (Asociace číšníků ČR)
• AS ČR (Asociace someliérů ČR)
• ASPOS (Asociace společného stravování)

Žádné komentáře:

Okomentovat