BEZPEČNOST HOTELOVÉHO PROVOZU
Místa vzniku požáru = 38% hotelový pokoj, veřejně přístupné prostory, kuchyň, služební zóna
Příčiny: cigareta (41%), vodné elektrické přístroje, špatné zásahy, kuchyň
Požární ochrana: každý musí vycházet z pravidla, aby se chovali tak, aby nezavdali příčinu ke vzniku požáru, je-li člověk svědkem požáru, měl by se snažit požár uhasit, vyhlásit poplach
Kategorie dle míry požárního nebezpečí:
1. kategorie = bez zvýšeného požárního nebezpečí
2. kategorie = se zvýšením požárním nebezpečím (hotely a ubytovací zařízení)
3. kategorie = s vysokým požárním nebezpečím = hotely, výškové budovy (15 a více podlaží nebo vyšší než 45m)
Kategorizace je nutná, vyplývají z ní povinnosti, které se musí (provozovatel) plnit. Přísnější hlediska pro ubytovací zařízení - napojení na telefonní zařízení, více než 100 lůžek - elektrická požární signalizace (EPS), rozhlas.
Žádné komentáře:
Okomentovat