Hledejte v chronologicky řazené databázi studijních materiálů (starší / novější příspěvky).

Novela č. 356/1999 Sb. - zavádí novou povinnost...

• Novela č. 356/1999 Sb. - zavádí novou povinnost o viditelném označení ubytovacího zařízení jeho kategorií a třídou. Pro zařazování do kategorií a tříd má být použita vyhláška Ministerstva pro místní rozvoj č. 137/1998 Sb., o obecných technických požadavcích na výstavbu s účinností od 1.7. 1998. Před účinností této vyhlášky byla vytvořena jednotná klasifikace zástupci NFHR ČR, SPOLHOST, ACK ČR, MMR ČR, Společenství provozovatelů pohostinských živností, České centrály CR, Asociace českých soukromých CK a společností Top International Hotels. Této dobrovolné klasifikace se mohou účastnit jen ubytovací zařízení s více než 5 pokoji a kategorie hotel, hotel garni, motel a penzion.
• Doporučení upravující základní ukazatele pro poskytování ubytovacích služeb v rámci ubytování v soukromí, kempech, chatových osadách a turistických ubytovnách - na jeho tvorbě se podíleli Svaz podnikatelů ve venkovské turistice a agroturistice, ECEAT CZ, Kempy a chatové osady ČR, KČT, MMR ČR. Doporučení informuje o standardech ubytovacích služeb, na jehož základě budou udělovat jednotlivá profesní sdružení certifikaci kvality nabízených služeb a provádět kontroly dodržování poskytovaných služeb.
• Jednotná oficiální klasifikace ubytovacích zařízení ČR kategorie hotel, hotel garni, pension a motel - ve spolupráci HO.RE.KA. ČR, NFHR ČR, MMR a ČCCR vytvořili jednotnou klasifikaci pro období 2004-2005 a období 2006-2009 (také UNIHOST). Cílem je zavést pořádek do jednotné katagorizace a klasifikace pro lepší orientaci hostů i hoteliérů, zařazení do příslušných kategorií a tříd je dobrovolné.

Žádné komentáře:

Okomentovat